Öğrenciler BaşkanSadık Edis’le Röportaj Yaptı

Öğrenciler BaşkanSadık  Edis’le Röportaj Yaptı

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi 11.Sınıf öğrencileri Gülşen Akyüz, İkbal Keskin ve Ünzüle Kaş Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’le röportaj yaptı.

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ahmet Haluk Çalışkan tarafından “Kurum Amirleri ile Görüşme” konulu ödev kapsamında Başkan Edis’le görüşen öğrenciler sordukları çeşitli sorularla başkan Edis’den bilgi aldılar.

Edis, öğrencilerle yaptığı röportajda 1995-2009 yılları arasında Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevinde bulunduğunu belirterek, iki dönemdir de belediye başkanlığı görevini yapıyorum.” Dedi.Başkanlığınız süresince ilçemiz için hangi çalışmalarda bulundunuz sorusunu da cevaplayan başkan Edis,  “Altyapı çalışmalarımızı tamamen bitirdik. Doğalgaz, kanalizasyon ve yağmur suları çalışmaları bitti. Şu anda Kültür merkezinden başlayarak, kentsel dönüşüm ve birçok alanda çalışmalar yaptık.” Dedi. En önemli sorunun yol ve hastane olduğunu da belirten başkan Edis, “İnşallah bu sorunların da üstesinden geleceğiz.” İfadelerine yer verdi.22 Mayıs’ta hastanenin yeniden ihalesinin yapılacağını da belirten başkan Edis,  Vezirköprü-Havza ve Vezirköprü-Durağan yolları da yapıldığı takdirde rahat bir nefes alacağız dedi. Vezirsuyu, Kunduz Ormanı, Kanyon gibi yerlerde yeni çalışmalarınız olacak mı sorusuna da açıklık getiren Edis, “Vezir suyu alanını 2880m2’ye çıkardık, Kanyonumuzda büyükşehir belediyemizin kafeterya ve bunun gibi çalışmaları devam etmekte.” Dedi. Yapılan yeni projeler hakkında da bilgi veren Başkan Edis, “Şu anda bir kadın sığınma evi yapıyoruz.  Tikenli ve Çayırbaşı Mahallelerini de kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan ettik. Şu anda yeni projelerimiz arasında belediye hizmet binası yer almakta. Burası yetmiyor artık. Köy yollarının tamamlanmasını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi. Kültürel etkinliklere yoğun bir şekilde önem verdiklerini de belirten Edis, “Bu sıralarda her iki akşamda bir kültürel etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kültürel etkinlikleri destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz.” Dedi.

İlçemizde yer alan tarihi eserler konusunda da öğrencilere bilgi veren Edis, Şu anda ilçemizde bulunan tarihi eserlerin bir kısmı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı. Bunların içerisinde Kütüphane, bedesten gibi birçok tarihi yapımız var. Kültür evlerimiz de özel mülk olarak hizmet vermekte. Göreve geldiğiniz süre içerisinde ilçemizde görmüş olduğunuz hangi eksikleri tamamlayabildiniz sorusuna da yanıt veren Edis, “Doğalgaz yoktu, sular akmıyordu, kanalizasyon sorunu vardı. Kültür merkezi ve modern bir otogar yoktu, çamlık parkı kötü durumdaydı. Bunların tamamlanması için çalışmalar yaptık. 2014 yılından sonra görev alanlarının genişlediğini de ifade eden Başkan Edis, Şu anda en önemli sorunlarının yol olduğunu da belirterek, bu çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade etti.Röportajın ardından Başkan Edis’e sorulara verdiği yanıtlar nedeniyle teşekkür eden öğrenciler başkan Edis’in yanından ayrıldı.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi