Köprülüler Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

Köprülüler Anadolu Lisesi Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi

Köprülüler Anadolu Lisesi tarafından Pazartesi günü kan bağışı kampanyası düzenlendi. Düzenlenen kampanya kapsamında Kaymakam Kudret Kurnaz, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilci Başkanı Hasan Dursun, Türk Eğitim-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçi ve veliler kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.

Kampanya kapsamında konuşma yapan ilçe Kaymakamı Kudret Kurnaz; “Kampanyamıza Köprülüler Anadolu Lisesi müdürlüğümüz ev sahipliği yapıyor. Öğrencilerimize de kan bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmak adına bil fiil arkadaşlarımız ve öğrencilerimizi Kızılay’dan gelen sağlık ekiplerimizle birlikte gönüllü çalışanlar olarak çalıştırıyoruz. Bu işin önemini bizzat icra ederek öğretiyoruz çocuklarımıza. O açıdan çok önemli. Bizler de kan bağışında bulunarak destek veriyoruz. Velilerimiz, kurumlarımız kan bağışında bulunarak kampanyamıza destek veriyorlar. Emeği geçen ve bu kampanyada kan bağışında bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Bu bilincin gelişmesini temenni ediyorum.”dedi.

Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Serdar Bayram ise; “2005’ten bu yana Türkiye’nin kan ihtiyacının karşılanma görevi Türk Kızılayı tarafından yürütülmekte.  Gönüllü düzenli kan bağışçısı profilini oluşturarak gönüllü vatandaşlarımızdan kan bağışlarını kabul edip, gerekli testleri çalışıp, hastaya gidecek ürün haline getirip bu ürünlerin tarafımızca hastaneye götürülmesi suretiyle bu faaliyetleri yürütüyoruz. Biliyorsunuz ki kan kaynağı olan sadece insan için bir fabrikada üretilemeyen bir yapı. Bunun için kan bağışçılarının düzenli olarak kan vermesi büyük önem arz etmektedir. Kan bağışı yapmak çok basit aslında, 18-65 yaş arasındaki ve 50 kg üzerindeki önemli sağlık sorunu olmayan herkes kan bağışında bulunabilir. Bizler de bu kapsamda Vezirköprü ilçemizde Köprülüler Anadolu Lisesi önderliğinde geniş kapsamlı bir kan bağışı faaliyeti düzenledik. Aynı zamanda belediye karşısındaki aracımızda da faaliyetlerimiz devam edecek. Vezirköprü’de ilk defa öğrencilere Kan Bağışı ve Kızılay konulu eğitim verildi. Bütün öğrencilerimiz bu eğitimi aldı. Bu eğitim neticesinde Kan bağışı yapmak üzere insanları davet ettiler. Hedefimiz 500 ünite kan bağışı yapılması. Kampanyamıza katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi