Çorum KYK Spor Oyunlarına Vezirköprülüler Damga Vurdu!

Çorum KYK Spor Oyunlarına Vezirköprülüler Damga Vurdu!

Çorum Belediyesi ile Kredi Yurtlar Kurumu il Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye’de ilk ve tek organizasyon olan Çorum Belediyesi 2. KYK Oyunları 1764 sporcunun 6 branşda kıyasıya mücadelesiyle geride kalırken Hitit Üniversitesinde öğrenim gören Vezirköprülü sporcular oyunlara damga vurdu.

İlk ve orta öğrenimlerini Vezirköprü’de tamamlayarak ilçemizde ki beden eğitimi öğretmenlerimizin beden terbiyesinden geçen ve şuan Çorum Hitit Üniversitesinde akademik eğitimlerini tamamlayan Vezirköprülü gençler oyunların formatı gereği ağırlıklı olarak Vezirköprülü arkadaşlarıyla oluşturdukları takımlarla bir çok branşda başarı elde ettiler.

Voleybol Erkeklerde birinci ve ikinci, Voleybol Kızlarda birinci, Satrançta ikinci, ve Masa Tenisinde ise üçüncü olan Vezirköprülü gençler oyunlara adeta damga vurdular. Birinci olan takıma 3000 tl, ikinci olana takıma 2000 tl ve üçüncü olan takıma ise 1500 tl ödülün verildiği 2. KYK oyunlarında ödülleri TBMM İdare Amiri ve Çorum Millet Vekili Salim Uslu, Çorum Valisi Necmettin Kılıç ve Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül takdim etti.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz çift ana dal tarih ve arkeoloji öğrencisi Fatih Kurt ” Ağırlıklı olarak Vezirköprü Yibo’da eğitim görmüş Vezirköprü’de ikamet eden akademik eğitimleri için Çorum’da bulunan arkadaşlarımızla bir araya gelerek oluşturduğumuz takımlarla oyunlarda mücadele ettik. Bizlerin sportif gelişimimize katkısı olan Rüstem Kurnaz, Hüsnü Yıldırım, Demet Ülker Arslan, Yener Arslan, Haldun Karamollaoğlu, Vedat Yılmaz, Fatih Demirci, Aydın Mısır, Murat Arslan ve İbrahim Yavuz Kıran hocalarımızın isimlerini buradan tek tek zikretmek istiyoruz. Bu başarıda onlarında payı azımsanmayacak kadar çok” ifadelerini kullandı.

Birinci olarak Türkiye Şampiyonasına gidecek olan voleybol erkek takımına başarılar diliyoruz.

Kaynak : Vezirköprü Spor Haber