Erhan Usta, "31 Yıldır Devam Eden Mağduriyeti" Dile Getirdi.

Erhan Usta, "31 Yıldır Devam Eden Mağduriyeti" Dile Getirdi.

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta Vezirköprü ilçesine bağlı Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ulaşım sorunlarının giderilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

Usta'nın verdiği önergeden konu başlıkları şöyle:

İLKEL SAL VE FERİBOTLARLA ULAŞIM SAĞLANIYOR

“Samsun ili Vezirköprü ilçesine bağlı Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde ikamet eden vatandaşlarımızın ulaşım sorunları 31 yıldır devam etmektedir. 1987 yılında Altınkaya Barajı’nın su tutması sonucu Kızılırmak üzerindeki köprülerinin sular altında kalması nedeniyle ilçe ile karayolu bağlantısı tamamen kesilen Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde yaşayanlar, ilkel sal ve feribotlarla ulaşım sağlamaktadır. Köprü sadece ilgili iki mahalleyi Vezirköprü ilçesine değil, Vezirköprü ilçesini Alaçam ve Bafra ilçelerine de bağlamaktaydı. Bu nedenle köprünün eksikliği bu iki mahallede hayatı olumsuz etkilemekle birlikte Vezirköprü ilçe ekonomisi önünde de engel teşkil etmektedir.”

31 YILDIR DEVAM EDEN MAĞDURİYET

“Bölge halkı, 31 yıldır devam eden mağduriyet sürecinde, çalmadık kapı bırakmadıklarını fakat bir türlü sonuç alamadıklarını söylemektedir. Sağlık ocağı olmayan Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde ikamet edenler, acil hastalarına müdahale edilemediğini, ambulansın, itfaiyenin gelemediğini, özel araçların gelmesinin bile uzun zaman aldığını belirtmekte, karşıya geçiş için feribot ücretinin ise 40 TL olduğunusöylemektedir.”

ALIŞVERİŞİ KESME NOKTASINA GELDİLER

“Tarım ve hayvancılık ile uğraşan bölge halkı yüksek ulaştırma maliyetlerinden şikâyetçidir. Bölge hanehalkı bağlı bulundukları Vezirköprü ilçesinden alışverişi kesme noktasına gelmiştir. Ulaşımın bu derece kötü olduğu, eğitime, sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlı olduğu yerleşim yerlerinde ikamet etme imkânı yoktur.Vezirköprü, Alaçam ve Durağan üçgenindeki bulunan mahalleler ve köyler köprü sorunundan önemli ölçüde etkilenmektedir. Köylerin böylesine göç verdiği bir dönemde bu tip sorunların çözülmesinde acele etmek gerekmektedir.” diye belirtti.

Kaynak : Vezirköprü Yaşam