Kentsel Dönüşüm, Nalbantlı'dan Sonra Hangi Mahallede?

Kentsel Dönüşüm, Nalbantlı'dan Sonra Hangi Mahallede?

Vezirköprü Belediyesi tarafından ilçemizin Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Toplantısı kapsamında Tikenli Mahallesinde kentsel dönüşüm için istişare toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Başkan Yardımcısı Salih Sefacı ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla mahallede gerçekleştirilen toplantıda Tikenli Mahallesinde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Planı kapsamında mahalle sakinlerin katılımıyla toplantı düzenlendi. Edis; “Vezirköprü’nün İmarı 100 Bin Kişiye Yetse de Sığmıyoruz” Toplantıda mahalle sakinlerine bilgi veren Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “70 dönümlük bir alana sahip olan Tikenli Mahallesinin tamamı ve Abdulgani Mahallesinin bir kısmı kentsel dönüşüm kapsamına alınmak isteniyor. Bu kapsamda ilçemizin yeni bir görünüm kazanması için bu tür çalışmaların yapılması şart. Bugün bu toplantının yapılmasının amacı üzerinde bulunduğumuz bu alanın yeni bir görünüm kazanmasıdır. Tarihi bina olarak tescillenmiş olan binalar TOKİ kapsamına alınmadan diğer alanlar bu işlemler devam edecek. Tarihi tescilli binalar sadece restore edilecek ve bu binalar karşılığında sizlere daire verilecek.” Dedi. Edis, Kentsel Dönüşüm kabul görürse sizlere 400’er lira 30 ay boyunca kira yardımı yapılacak. 70 dönümlük arazi içerisinde bulunan ve 268 parsele sahip olan bu alanda en az %55’lik bir kabul şartı aranıyor. Eğer mahalle sakinleri bu işi kabul ederlerse en kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlata-cağız. Ancak kabul görmezse diğer mahallelere geçerek çalışmalarımızı bu mahallelerde sürdüreceğiz.”dedi.

Edis; “Vezirköprü imar yapısı olarak 100 bin kişiye yetse de yapılaşmadaki sorunlar nedeniyle sığmıyoruz.” Şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Sadık Edis, Tikenli Mahallesi’nde yeterli onay alınamazsa, Çayırbaşı veya Çanaklı Mahallelerinde kentsel dönüşüm için çalışma başlatılacağını kaydetti. Tikenli Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yanga’nın “evlere form dağıtarak onay verip vermediklerini öğrenelim” teklifinin kabul görmesi üzerine toplantı sona erdi. Kentsel Dönüşüm çalışmaları Vezirköprü’de ilk olarak Nalbantlı Mahallesi’nde başlamış, buradaki binalar yükselmeye başlayınca, diğer mahallelere yayılması kararı çıkmıştı.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi