Yağınözü’ndeki Hayvan Ölümleri Şarbon Tedirginliği Yaşattı!

Yağınözü’ndeki Hayvan Ölümleri Şarbon Tedirginliği Yaşattı!

Yağınözü mahallesinde yaşanan koyun ölümlerinden sonra gözler Canlı Hayvan Pazarı’na çevrildi. Yetkililerden henüz bir açıklama yok..

Bir süredir Türkiye’de özellikle İstanbul ve Samsun’da görülerek gündeme gelen ŞARBON hastalığının geçtiğimiz hafta Vezirköprü’de de görüldüğü iddiası gündeme geldi. Hafta içinde Yağınözü Mahallesi’nde koyun ölümlerinin görülmesi nedeniyle mahallenin karantinaya alınması ilçede tedirginlik yarattı. Yaşanan hastalığın Samsun’dan gelen hayvanlar nedeniyle olabileceği iddiaları var. Yetkililerin gerekli açıklamaları zamanında yapmamaları nedeniyle hastalığın ne olduğu bilinemezken, ŞARBON üzerinde durulduğu gelen bilgiler arasında. Yaşanan hayvan ölümleri nedeniyle Vezirköprü Canlı Hayvan Pazarı’nın kapanıp kapanmayacağı ise henüz belli değil. Yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmadılar.  

Veteriner sayısı az Görüşünü aldığımız besicilerden Ömer Şekerler: – Vezirköprü İlçe Tarım Müdürlüğü’nde veteriner sayısı yeterli değil. Samsun merkezde veterinerler yatarken Vezirköprü gibi büyük ilçede az sayıdaki veteriner hekim gece gündüz mahalle mahalle dolaşarak aşılama çalışması yapıyorlar. Ancak yetişmeleri mümkün değil. Bu hastalıkların maddi açıdan verdiği kayıp oldukça fazla. Her yıl haftalarca hayvan pazarının kapalı kalması ilçe ekonomisine büyük zarar veriyor. Hayvanlar için kulak küpesi ve pasaport alabilmek için üreticiler uzun zaman bekliyorlar. hem eleman az, hem de bina yetersiz. İl Tarım Müdürlüğü ne zaman Vezirköprü ile ilgilenecek. Dedi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi