Vezirköprü'de Festival'de Kavun, Karpuz ve Çilek Yarışması Yapıldı

Vezirköprü'de Festival'de Kavun, Karpuz ve Çilek Yarışması Yapıldı

Vezirköprü Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından 14. Geleneksel Kültür, Sanat, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında kavun, karpuz ve çilek yarışması düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'nda düzenlenen yarışma, en büyük kavun, en büyük karpuz ve en tatlı çilek kategorilerinde yapıldı.

Belediye Meclisi üyeleri Bekir Teber, Salih Sefacı, Uğur Yazıcı, Kurtça Demir ve Mehmet Kuzubaş'tan oluşan jüri, üreticilerin karpuz ve kavunlarını ağırlık esasıyla çilekte ise tadım yoluyla sıralama yaptı.

Karpuz kategorisinde 21 kilo 820 gram ile Mehmet Sağlam birinci, 20 kilo 500 gram ile Burhan Baş ikinci, 19 kilogramlık karpuzu ile Arif Kaymaz da üçüncü oldu.

Kavun kategorisinde Mehmet Bilgin ve Burhan Baş'ın ürünleri ise 9 kilo 280 gram ile aynı gelince kura çekildi. Kura sonucunda Burhan Baş birinci, Mehmet Bilgin de ikinci oldu. 8 kilo 60 gram ile Hüseyin İnan da üçüncülüğü elde etti.

Çilekte de jüriden 21 puan alan İbrahim Türkoğlu birinci, 19 puan ile Ahmet Yılmaz ikinci, 18 puan ile Rüşan Demirkan da üçüncülüğü elde etti.


Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, protokol tarafından verilidi ve katılımcılara ürünlerden ikram edildi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, üreticilere ücretsiz sebze ve meyve fidanları dağıttıklarını, böylece tarımı desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

Kaynak : Haberler.com