Vezirköprü Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı

Vezirköprü Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı

Nalbantlı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bazı alanlarda ihtiyaca yönelik değişiklikler yapılmasına karar verildi.

Buna göre daha önceki plan çalışmasında 770 m2 olarak ayrılan akaryakıt istasyonu yeri 1250 m2’ye çıkarıldı. Konut alanları arasındaki yaya yolları ise kaldırıldı.  Yine Nalbantlı Camii’nin bulunduğu alanda yaya yolu düzenlenerek iki ada oluşturuldu. Bu adalar; iki ve üç kat olarak belirlenen konut, ticari ve sosyal tesis olarak projelenebilecek. Tarife tetkik komisyonuna havale edilen mezbahane hizmet ücret tarifesinde iç ve dış kesim ücretleri değişti. Vezirköprü Esnaf Odası Başkanlığının talebi üzerine paketleme ücretleri iç ve dış kesim olarak ayrıldı. İç kesimde kesilmiş büyükbaş hayvanların paketleme bedeli 30 lira, küçükbaş hayvanların paketleme bedeli 7,5 lira olarak kalırken; dış kesimde büyükbaş hayvanların 20 lira küçükbaş hayvanların 4 lira olarak belirlenmesine karar verildi.

48 dönüm KTAE’ye tahsis edildi Mülkiyeti Vezirköprü Belediyesine ait olan yaklaşık 48 dönümlük alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne 30 yıllığına ücretsiz olarak tahsis edildi. Müdürlüğün bu alanı iç geçit bölgelerde üreticilerin kalkınmasına yardımcı olmak üzere araştırma, geliştirdiği ürünleri deneme, demonstrasyon ve üretim faaliyetlerinde kullanacağı belirtildi.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi