Öğrencilerimiz Hollanda ve Macaristan'a Staj için Gittiler

Öğrencilerimiz Hollanda ve Macaristan'a Staj için Gittiler

Mesleki Eğitim Merkezi'nin 2019 başvuru sürecinde Ulusal Ajans' a yapmış olduğu Erasmus Plus kapsamında ‘’ Avrupa’da Sanayi ve Hizmet Sektörü Stajı’’ adlı projesi kabul edilmiş olup, bu kapsamda 19 Ocak'ta Moda Tasarımı Alanında 1 Öğretmen ve 3 öğrenci Hollanda’nın Roterdam şehrine, Yiyecek -İçecek Hizmetleri alanında da 1 Öğretmen ve 4 öğrenci Macaristan’ın Budapeşte şehrine staj yapmak üzere gittiler.

Mesleki Eğitim Merkezi'nin 2019 başvuru sürecinde Ulusal Ajans' a yapmış olduğu Erasmus Plus kapsamında ‘’ Avrupa’da Sanayi ve Hizmet Sektörü Stajı’’ adlı projesi  kabul edilmiş olup, bu kapsamda 19 Ocak'ta Moda Tasarımı Alanında 1 Öğretmen ve 3 öğrenci Hollanda’nın Roterdam şehrine, Yiyecek -İçecek Hizmetleri alanında da 1 Öğretmen ve 4 öğrenci Macaristan’ın Budapeşte şehrine staj yapmak üzere gittiler.

  Kurum Müdürü  Mustafa YILMAZ, Moda Tasarım Öğretmeni İmren KIVRAK, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni İlyas GÜLER , gidecek öğrenciler ile birlikte  İlçe Kaymakamımız Kudret KURNAZ’I ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirme yaptılar.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Kurum Müdürü Mustafa YILMAZ; Bölgemizdeki turizm sektörüne yönelik hizmet ve imalat sektöründeki işletmelerin verimliliğinin ve rekabet gücünün artırılması için; tasarım, üretim, hizmet ve sunum işlemlerindeki ileri teknolojilerin ,yenilikçi uygulamaların hakim kılınması ve bölgesel kalkınmaya katkı sunulmasıdır. Kurumumuzda kayıtlı bulunana giyim üretim teknolojilerinden   üç öğrencimiz Hollanda‘ya , yiyecek içecek hazırlama bölümünden dört  öğrencimiz  Macaristan’a giderek 19 Ocak - 01 Şubat tarihleri arasında staj göreceklerdir. Öğrencilerimize  kurumumuzun iki öğretmeni refakat edecektir. 

Kaynak : Vezirköprü Yaşam