Kanyon'da Tur Rehberini JÖAK Timleri Arıyor

Kanyon'da Tur Rehberini JÖAK Timleri Arıyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde geçen hafta Pazar günü Vezirköprü ilçesi Şahinkaya Kanyonunda tekne ile geziye çıkan Tur Rehberi Selçuk Korkut serinlemek için hareket halindeki tekneden kanyona atladı.

Geri dönüşte özel bir şirkette Tur Rehberliği yaptığı belirtilen 25 yaşındaki Selçuk Korkut’un Elbiselerinin teknenin alt kısmında olmasına rağmen teknede olmadığının fark edilmesi üzerine durum Jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine olay yerine gelen Deniz Polisi ve Afat ekiplerinin yaptığı  3 günlük çalışma sonuç vermeyince  Ankara’dan Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) haber verilmesi üzerine Şahinkaya Kanyonuna (JÖAK)  bağlı su altı timi 7 kişilik ekiple Kanyonda 160 metreye kadar görüntü sağlayabilen Sonar görüntüleme cihazı ile arama yaptı, belirlenen noktalara dalış yapan özel tim çalışmaları devam ediyor. Samsun İl Jandarma Komutanı Yardımcısı Mehmet Arı ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner tekneye kanyona girerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şahinkaya Kanyonunda JÖAK Kayıp Arıyor

           Takviye olarak İstanbul’dan Beykoz Jandarma Su altı Kurtarma Ekibinin de Vezirköprü İlçesine gelerek çalışmalara katılacağı ifade edilirken Şahinkaya Kanyonuna Selçuk Korkut’un yakınları için Vezirköprü Belediyesi çadır kurdu. Vezirköprü Kaymakamlığı  Selçuk Korkut’tan haber bekleyen 20 yakına her gün yemek vererek ihtiyaçlarını karşılıyor. İstanbul’da gelen Jandarma Deniz altı arama ekibinin de (JÖAK)’la beraber arama yapacağı belirtildi.

Kaynak : Vezirköprü Yaşam