Musluklardan Akan Çamurlu Su için Saski Ne Yorum Yaptı?

Musluklardan Akan Çamurlu Su için Saski Ne Yorum Yaptı?

Vezirköprü’de Kurban Bayramı’nda yaşanan ishal salgınını keçi etine bağlayan SASKİ Genel Müdürü Kamil Devecioğlu’na vatandaşlardan ve diğer kurumlardan tepki geldi.

Kurban Bayramı’nda yaklaşık 2 bin kişinin ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye akın etmesi “sulardan mı kaynaklanıyor?” sorusunu getirmişti.

Halk Gazetesinin haberine göre; SASKİ Genel Müdürü Kamil Devecioğlu ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; sudan kaynaklı bir durum olmadığını sorunun bayramda kesilen keçi etinden kaynaklandığını belirtmişti.

Bu açıklamadan sonra bazı vatandaşlar kendilerinin kurbanda keçi eti yemedikleri halde salgına yakalandıklarını ifade ederken, Samsun Tarım İl Müdürü Nail Kırmacı ve Samsun Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği keçilerde herhangi bir sorun olmadığını, keçilerden bulaşan bir hastalık tespit edilmediğini, Devecioğlu’nun açıklamasının bilimsellikten uzak bir açıklama olduğunu iddia ettiler.

Vezirköprü’de vatandaşların asıl tepkisi ise Devecioğlu’nu “hiçbir musluktan çamur akıtmadık” açıklamasına geldi. Gazetemize musluklardan akan çamurlu suların fotoğraflarını gönderen okuyucularımız “Devecioğlu gelsin bu açıklamayı Vezirköprü’de akan suların önünde yapsın” tepkisini gösterdiler.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi