Kurslar Başlıyor "Vezirköprü'de Yüzme Bilmeyen Kalmasın"

Kurslar Başlıyor "Vezirköprü'de Yüzme Bilmeyen Kalmasın"

Vezirköprü Belediyesi ,Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" parolasıyla bir proje hazırlandı.

ezirköprü Belediyesi ,Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü  iş birliği ile "Yüzme Bilmeyen Kalmasın"  parolasıyla bir proje hazırlandı.Konuyla ilgili protokol imzalanarak yürürlüğe girdi.Belediye Başkanlığında gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, protokolün iki yıl süreceğini belirterek, "İlçemizde yüzme bilmeyen ilkokul 4.sınıf, lise ve üniversite öğrencileri, memurlar, esnaflar ile 13 yaş üstü tüm halkımız için yüzme kursları planlayacağız. Vezirköprü'de yüzme bilmeyen kalmayacak. Amacımız halkımızın yüzme sporuna bakış açısını geliştirmek. Ulusal ve uluslar arası düzeyde yüzme branşında hedeflediğimiz başarıya ulaşmak için halkın yüzme sporuna olan ilgisinin artmak, bunun yanında her yıl yaşanan boğulma vakalarının da önüne geçmeyi amaçlıyoruz." Dedi.

Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar yüzme kursunun ehliyetli antrenörlerle  verileceğini ifade ederek” 5 bin kişiye yüzme eğitimi verilmesi planladık. Bu kapsamda kayıtlar her ayın 1 ile 7'si arasındaki günlerde yapılacak. Kursumuz 07 Ekim tarihinde başlayacak.”dedi.

Kaynak : Vezirköprü Yaşam