Kemal Zeybek : “Köylünün yetkileri alınıyor”

Kemal Zeybek : “Köylünün yetkileri alınıyor”

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM’de görüşülen DSİ Teşkilat Yasa Tasarısı ile orman köylüsü ve çiftçinin elinde var olanları elinden alındığını söyledi

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM’de görüşülen DSİ Teşkilat Yasa Tasarısı’nın görüşmelerinde yaptığı konuşmada, "Görüşülmekte olan yasa teklifinin orman köylüsüne ve tarımla uğraşan çiftçilerimize bir faydası yoktur. Çıkarılmak istenen yasa ile üretici ve köylünün elinde kalan değerlerin elinden alınmasıdır" dedi.

SULAMA BİRLİKLERİ KALDIRILMAMALI

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, DSİ'nin sulama alt yapısını yaptığını, işletmesini, suyun paylaşımını ise üreticilerin kurmuş olduğu ve demokratik usullerle yönetimini belirlediği sulama birlikleri ile yapıldığını hatırlatarak, "Sulama Birliklerinde demokratik usuller çerçevesinde; hesap sorma ve hesap verme sonucunda seçimlerle yönetimler oluşurken, bu yetkinin üreticinin elinden alınmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu. Sulama birliklerinin tasfiye edilmesinin doğru olmadığını söyleyen Zeybek, "Sulama birliklerine tarımdan gelmeyen, bölgeyi iyi tanımayan memurların atanması ileride daha büyük sorunlara sebep olacaktır" uyarısında bulundu.

Kaynak : Vezirköprü Yaşam