İstediler, Kazandılar

İstediler, Kazandılar

Vezirköprü Belediyespor, geçtiğimiz hafta Pazar günü evinde oynadığı maçta Termespor’a 3-2 yenildi.

Önceki hafta lider Havza Belediyespor karşısında aldığı galibiyetle haftaya yüksek moralle başlayan Vezirköprü Belediyespor, ligde 3. Sırada bulunan Termespor karşısında istediği puanı alamadı.

Maçın Özeti

Maçın ilk yarım saati iki takımın kontrollü oyunu ile geçti. 32. Dakikada oyuncumuz Serhat’ın ceza sahası içinde topla buluşmasının ardından yaptığı güzel şut direkte patladı.

Hemen sonrasında kontratak yakalayan Termespor oyuncusu kalecimiz ile karşı karşıya kaldı, fakat mutlak gol pozisyonunu kaçırdı.

İkinci yarının başlarında oyuna presle başlayan Vezirköprü Belediyespor oyuncuları, kazandıkları köşe vuruşu sonrasında oluşan karambolde topa son dokunan Ceyhun ile 1-0 öne geçti.

Golden hemen sonra ceza sahamızda oluşan pozisyonda Termespor skoru 1-1 yaptı.

  1. dakikadan itibaren oyun kontrolünü ele alan Termespor deplasmanda bulduğu gol ile daha da bir istekli oynamaya ve Vezirköprü Belediyespor kalesini daha sık yoklamaya başladı.

Termespor’un güzel oyunu 63. dakikada skoru 2-1’e getirdi.

Oyundan tamamen düşen Vezirköprü Belediyespor’da 77. dakikada defans oyuncumuz ikinci sarı kartta kırmızı kart görerek, takımının kalan dakikaları on kişi oynamak zorunda kalmasına nende oldu.

On kişi kalan takımımızdan yararlanmak isteyen Termesporlu oyuncular takım halinde hücuma çıkarken kaptırdığı top sonrasında, kontratağa çıkan Vezirköprü Belediyespor’da 90. dakikada forvetimiz Serhat Ateş’in bireysel performansıyla takımımıza penaltı kazandırdı.

Penaltı vuruşunu kullanan Okan skoru 2-2’ye getirdi.

Maçı bu şekilde tamamlamak isteyen Vezirköprü Belediyespor teknik direktörü, 4’lü defansa dönerek oyuna bu şekilde devam etmek istedi.

Hakem takdir haklarını misafir takımdan yana kullanırken orta hakemin 90+2’de verdiği faul, hem oyuncuların hem de futbolseverlerin tepkisini topladı. Bu serbest vuruşta ortaya açılan topun ceza sahası yayında bekleyen Termespor’lu oyuncunun önüne düşmesini değerlendiren futbolcu çok şık bir vuruşla topu köşeye gönderdi ve skoru 3-2’ye getirdi.

Bu sonuçla Vezirköprü Belediyespor yakaladığı seriye ara vermek zorunda kaldı. Vezirköprü Belediyespor 25 puanla 8. sıradaki yerini korurken, Termespor da 32 puanla 3. sırada yer almaya devam etti.

Bu hafta BAY geçecek

Vezirköprü Belediyespor’un bu hafta oynaması gereken Samsun Büyükşehir Belediyesi ligden ihraç edildiği için oynanmayacak.

Vezirköprü Belediyespor bu hafta içerisinde yapacağı antrenmanlarla eksiklerini gidermeye çalışacak.

Maçlarda Ambulans neden yok?

Vezirköprü Belediyespor’un evinde oynadığı maçlarda ambulans ve sağlıkçı olmaması sporseverlerin tepkisini çekiyor.

Deplasmanda oynanan maçlarda saha kenarında ambulans ve sağlıkçı gördüklerini, ancak Vezirköprü’de oynanan maçlarda bunların bulunmamasını eleştiren sporseverler:

– Futbol ikili mücadelenin yoğun yaşandığı sporlardan biri. Amatör olarak oynana maçlarda gençlerimiz olası sakatlık ve ciddi çarpışmalarda yaşayabilecekleri olumsuzluklara karşı bir an önce tedavi görmek zorunda kalabilirler. Yetkililer buna karşın önlem almalılar. Yorumunu yaptılar.

Kaynak : Vatandaş Gazetesi