Hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Bulut'tan Kişisel Gelişim Kitabı

Hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Bulut'tan Kişisel Gelişim Kitabı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) İslami İlimler Fakültesi'nde görev yapmakta olan Vezirköprü'lü hemşehrimiz Prof. Dr. Ali Bulut’un kaleme aldığı "İslam Medeniyetinden Örneklerle Kişiliği İnşa Etme Sanatı" kitabı kişisel gelişim alanına yeni bir soluk getiriyor.

Prof. Dr. Ali Bulut kitabı yazma amacını ve başarı konulu diğer kitaplardan farkını şu şekilde ifade etti:

"Bu kitabı yazma gayemiz içimizdeki ’insan yetiştirme’ derdidir. Buradan hareketle ’Ülkemiz ve milletimiz için ne kadar insan yetiştirebilirsek o kadar kardır.’ diyerek insanlarımıza, özellikle de gençlerimize bir ’el kitabı’ olacak bu eseri hazırlamaya karar verdik. Buradaki en önemli hareket noktamız kendi kültür ve medeniyetimizden gelen tecrübelerdir. Çünkü bizim kültürümüzde kişisel gelişimi anlatan ve bu konuda nasıl bir yol takip edileceğini ortaya koyan birçok kıymetli eser bulunmaktadır. Kitapta, bu eserlerden kişisel gelişime ait altın değerinde önemli kural ve örnekler toplanarak, büyüklerimizin ve bu kardeşinizin tecrübesi gençlerimizin istifadesine sunulmuştur. Kişiliği İnşa Etme Sanatı, insanlarımıza, özellikle de gençlerimize İslami kimliğimizi ve şahsiyetimizi kaybetmeden, manevi değerlerimizi yitirmeden başarılı olabilmenin yollarını göstermektir. Başarıyla ilgili kitaplarda genelde gösterilen hedef maddi başarılardır. ’Nasıl daha zengin olunur?’, ’Kariyerde nasıl sıçrama yapılır?’ gibi hedefler çizilmiştir. Ama sadece zengin olmak veya kariyerde yükselmek gibi maddi başarılar bizi mutlu eder mi? İç huzuru verir mi? Ruhumuzu dinlendirir mi? Ya da bu dünyada mutlu bile olsak ahirette sonsuz mutluluğu yakalamamızı sağlar mı? Bu kitabı yazmaktaki bir gayemiz de maddi başarıyla birlikte manevi başarıyı nasıl elde edeceğimize dair gençlere rehberlik etmek, onların kişiliğinin inşasına yardımcı olmaktır. Bu gayeyle eserde konuyla ilgili geçmişten günümüze kıymetli alimlerimizin tecrübelerinden örnekler verilmiştir. Yine Batılı meşhurların sözlerinden de yeri geldikçe nakiller yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ali Bulut, kitapta yer alan tüm tavsiyelerin yaşanmış örnekler ile sunulduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
"Okuyucular bu kitap vesilesiyle çalışma disiplini kazanmayı öğrenecekler. Plan yapmanın önemini, düzeni, sabrı, azim ve gayreti bizzat yaşanmış örnekleri görerek öğrenmiş olacaklar. Gençlerimiz maddi başarıyla birlikte manevi başarıyı nasıl elde edeceklerine dair kendi medeniyetimizden güzel bir rehber bulacaklar."

Kitabı temin etmek isteyenler Vezirköprü'de Dünya Kitap Kırtasiye'den veya internetten (Kitapyurdu v.s ) temin edebilirler. 

Ali Bulut Resmi Websitesi : http://profdralibulut.com